Data: 2005-01-20 10:20:15
Temat: Marchewka po koreansku
Od: "Los Michalos" <u...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Soro tyle przepisow nt marchweki wiec i ja doloze. Marchewka po koreansku -
surowka b. popularna w krajach dawnego ZSRR
SKLADNIKI (na 2 osoby)
1/2 kg marchwi
1/4 szklanki oleju
1 i 1/2 lyzki octu
2-3 zabki czosnku
sol, pieprz i ostra mielona paparyka
PRZEPIS
Marchew utrzec na tarce z grubymi oczkami, dodac 3 lyzeczki oleju i
ocet. Odstawic na 2 godz. do lodowki. Nastepnie dodac prayprawy (sol,
pieprz i papryke) na wyczucie. Reszte oleju zagrzac na patelni i
doprowadzic go do wrzenia po czym wlac do surowki. Dodac rozdrobniony
czosnek. Wymieszac. Odstawic na kilka godzin (najlepiej na noc) tak by
potrawa uzyskala wlasciwy smak i aromat.
Smacznego!
--
Ozdrawiam serdecznie
Los Michalos
|