« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-08 19:00:58
Temat: Mięso w słoiku ?Wyjeżdżam na kilkunastodniową "wyprawę" po Skandynawii. Słyszałem, że można
przygotować mięsko tak, że wytrzyma bez lodówki kilka, a nawet kilkanaście
dni (pasteryzacja ?). Czy ktoś może podsunąć dokładne instrukcje jak to
zrobić. TIA.
--
Pozdrawiamy, Beata i Piotr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-09 03:19:25
Temat: Re: Mięso w słoiku ?Wątek: "jak wekować?" założony przez Pontiac 2004-06-01 o godz 16:16
ech, ledze...
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-09 07:37:51
Temat: Re: Mięso w słoiku ?
Użytkownik "Frankie12" <f...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ca52bu$sv1$1@inews.gazeta.pl...
> Wyjeżdżam na kilkunastodniową "wyprawę" po Skandynawii. Słyszałem, że
można
> przygotować mięsko tak, że wytrzyma bez lodówki kilka, a nawet kilkanaście
> dni (pasteryzacja ?). Czy ktoś może podsunąć dokładne instrukcje jak to
> zrobić. TIA.
>
A po co? W Skandynawii (a zwłaszcza w Szwecji) ceny żywności są tylko nieco
(20%? albo i mniej) wyższe niż u nas. Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |