Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!not-for-mail
From: "Jacek" <e...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Mój obiad na dziś:)
Date: Mon, 21 Nov 2005 14:22:08 +0100
Organization: Pro Futuro
Lines: 20
Message-ID: <dlshko$3t2$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.19.145.194
X-Trace: opal.futuro.pl 1132579288 4002 193.19.145.194 (21 Nov 2005 13:21:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Nov 2005 13:21:28 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:253305
Ukryj nagłówki
Witam
Podaję swój jadłospis obiadowy na dziś, może komuś wyda się równie smaczne i
spróbuje:)
Brokuły, kalafior, marchewka, ziemniaki, brukselka, czosnek w ząbkach -
duszone tylko do kruchości ( nie surowe ale też nie ugotowane na paćkę ) w
sosie własnym, oczywiście sól, pieprz, bazylia i w moim przypadku jeszcze
zioła prowansalskie..
Porcja fileta z indyka smażona na złoty kolor, oczywiście kilka godzin przed
smażeniem leżała w przyprawach różnorakich ( wedle swojego smaku )
Pieczarki duszone na masełku + sól i pieprz
Filecik podany na liściu sałaty, obok warzywka i duszone pieczarki.
Z uwagi na fakt że teraz ja gotuję ( żona 10 lat a teraz ja 10 lat ) to
codziennie mam dylemat co ugotować na obiad, może tak co jakiś czas się też
pochwalicie?
Pzdr
Jacek Szczecin
|