Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: Arti_ <T...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Może NTG, ale na pewno związane z kuchnią :-)
Date: Mon, 12 Jul 2004 11:31:07 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 24
Message-ID: <o...@n...task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: decy.mw.mil.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1089624725 17264 153.19.192.7 (12 Jul 2004 09:32:05 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 12 Jul 2004 09:32:05 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera M2/7.52 (Linux, build 727)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:207432
Ukryj nagłówki
NOsiłem się długo z zamiarem zadania pytania i w końcu dojrzałem (a może
po prostu przypomniało mi się :-)
MOgę jeść wszystko - od pierogów, poprzez golonkę kończąc na surowej
cebuli na świeżym chlebu z masełkiem i solą.
I nic mi nie jest. ALe wystarczy że zjem coś na stołówce i mam zgagę. A
jeśli zjem mielonego, bywa gorzej.
MOja mama twierdzi, że przesadzam i sobie wmawiam te dolegliwości, ale jak
kiedyś pojechała na wczasy, to potem przyznała, że miała 'wzdęcia', co
oczywiście nie przeszkadzało w podtrzymaniu zdania, że ja sobie wmawiam
moje dolegliwości. A jem na stołówce od ... powiedzmy *nastu lat.
KIedyś słyszałem w programie rozrywkowym, że zwalniają więźniów do domu,
bo są uczuleni na aluminium , które wytrąca się z garnków używanych przy
gotowaniu posiłków. ALe teraz na kuchni używają garnków nierdzewnych...
INnym razem słyszałem, że dodaje się sody do gotowania, aby szybciej się
warzywka ugotowały... CIekawe, czy to prawda...
CZy ktoś ma jakiś pomysł, co może być przyczyną takich reakcji?
--
Używam M2 - innowacyjnego klienta poczty wbudowanego w Operę:
http://www.opera.com/
|