Data: 2002-04-10 05:17:25
Temat: Muszle makaronowe nadziewane II
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 12 muszli
> ugotowac w duzej ilosci wody az prawie ugotowane, ale nie
calkiem, zalac
> zimna woda, gdy ostygna, przecedzic i rozlozyc na desce
>
> Zmieszac nadzienie:
> 1/4 kg pojemnik sera ricotta
> 1/4 szklanki startego parmezanu
> 1 lyzka pesto
> 1 bialko (lekko rozbic widelcem)
>
> Nastepnie:
> 1/4 kg cieniutko pokrojonego prosciutto (podzielic na 12 paskow)
> 12 duzych krewetek
> Krewetki oczyscic i kazda owinac waskim paskiem prosciutto.
Wsadzic do
> muszli wzdluz, dopelnic nadzieniem podzielonym rowno miedzy
muszle,
> ulozyc w naczyniu otworem do gory. Zalac sosem.
>
> Sos
> Zmiksowac w blenderze:
> 2 szklanki smietanki
> 2 zabki czosnku
> 2 lyzki pesto
> pol szklanki lisci swiezej kolendry
> pol lyzeczki soli
> pol lyzeczki pieprzu
>
> Lekko posypac calosc startym parmezanem.
> Piec odkryte w 180C/350F az brzegi zbrazowieja i ser na wierzchu
bedzie
> mial brozowawe placki, okolo 45 minut.
>
> Magdalena Bassett
wygląda pycha ;-))
pozdr.Alex
|