Data: 2000-07-18 22:47:37
Temat: Odp: Cukinia (Re: krem czosnkowy)
Od: "Camille" <c...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krzysztof Koterba <k...@r...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@r...pl...
> Czy ktos zna jeszcze jakies przepisy na
> zagospodarowanie tych cukinii?
> Mam nowa kuchnie wiec chetnie zastapie w niej zone :-)
Niedawno robiłam jarzynkę z cukinii: obierasz, kroisz w plastry (+- 1 cm
grubości), smarujesz oliwą i posypujesz, czym lubisz (ja lubię tymianek i
szałwię). Kładziesz na blachę i wsuwasz do piekarnika (jakieś 10 minut w 180
stopniach powinno wystarczyć). Do tego sos: jogurt + przeciśnięty przez
prasę czosnek + przyprawy do smaku. Możesz podawać do mięsa albo jeść jako
samodzielne danie (w tym drugim przypadku jest dobre z pieczywem
pełnoziarnistym).
Smacznego życzę :-).
Camille
|