Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama.
wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Fladra?
Date: Wed, 29 Aug 2001 10:13:39 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 32
Message-ID: <9mi8ph$3i6$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9mgubh$2la$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pb197.plock.sdi.tpnet.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64728
Ukryj nagłówki
Użytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgubh$2la$...@n...tpi.pl...
> Straj odwolany, na wniosek kilku osob ktore lubia czytac moje psoty ejstem
> coem back:-)
Jak miło...
> rybka taka jak fladra... coz ciekawego o niej? Jakos nie umiem znalezc nic
> co by mnie interesowalo... no a moze wy macie jakies odczucia smakowe co
do
> tego plywajacego cudu?
Fajna sprawa, taka flądra. Robi wrażenie tłustej, szczegolnie jak jest
świeżo wędzona, ale tak naprawdę to tłuszczyku ma niewiele a i miąsko nie
jest suche. Dużo grzebania jest jak dla mnie z taką rybą - połowa to odpady,
ale wolę flądrę od szczupaka :)
Ryby morskie najlepsze są z grilla - smażona "śmierdzi" morzem, a pewnie
wiesz, że węgiel drzewny wciąga zapachy. Jak bardzo chcesz sobie usmażyć, to
do wody w której moczysz rybkę też możesz włóżyć kilka kawałków węgla
drzewnego. A potem na ruszt. Tylko nie zepsuj sobie smaku jakimiś
zorganizowanymi w kupie przyprawami do ryb :)
Gdybyś pytał o inne ryby, to bym podała Ci przepis na przepyszną potrawkę z
ryb po portugalsku, ale do niej najlepszy dorsz, płastuga albo dorada.
Flądry szkoda :)
No ale i tak najlepsza rybka to tołpyga :)))
pozdrawiam
Monika
|