Data: 2001-08-29 08:13:39
Temat: Odp: Fladra?
Od: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgubh$2la$...@n...tpi.pl...
> Straj odwolany, na wniosek kilku osob ktore lubia czytac moje psoty ejstem
> coem back:-)
Jak miło...
> rybka taka jak fladra... coz ciekawego o niej? Jakos nie umiem znalezc nic
> co by mnie interesowalo... no a moze wy macie jakies odczucia smakowe co
do
> tego plywajacego cudu?
Fajna sprawa, taka flądra. Robi wrażenie tłustej, szczegolnie jak jest
świeżo wędzona, ale tak naprawdę to tłuszczyku ma niewiele a i miąsko nie
jest suche. Dużo grzebania jest jak dla mnie z taką rybą - połowa to odpady,
ale wolę flądrę od szczupaka :)
Ryby morskie najlepsze są z grilla - smażona "śmierdzi" morzem, a pewnie
wiesz, że węgiel drzewny wciąga zapachy. Jak bardzo chcesz sobie usmażyć, to
do wody w której moczysz rybkę też możesz włóżyć kilka kawałków węgla
drzewnego. A potem na ruszt. Tylko nie zepsuj sobie smaku jakimiś
zorganizowanymi w kupie przyprawami do ryb :)
Gdybyś pytał o inne ryby, to bym podała Ci przepis na przepyszną potrawkę z
ryb po portugalsku, ale do niej najlepszy dorsz, płastuga albo dorada.
Flądry szkoda :)
No ale i tak najlepsza rybka to tołpyga :)))
pozdrawiam
Monika
|