Data: 2003-02-27 11:14:01
Temat: Odp: Jak suszyć mięso ?
Od: "Piotr Onikki-Gorski" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pierwszy raz ususzylem na wypad. Zima jechalem z przyjacielem wedzic szynki
i kielbasy, a poniewaz podczas wedzenia prawie caly czas jest sie na dworze,
w poblizu wedzarni (panskie oko konia tuczy :))), wiec pomyslalem, ze
suszone mieso to idealna rzecz w takich warunkach. Rzeczywiscie, sprawdzilo
sie, ale potem coraz czesciej robilem sobie w domu, do podgryzania i omalze
wpadlem w nalog :DDD Troche hamuja mnie rachunki za prad, bo pierwsze partie
robilem rowniez w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, ale teraz w
suszarce do owocow robie optymalne ilosci (oczywiscie dla siebie, o
dzieleniu sie z rodzina nie ma mowy ;))))
Uklony i usmiechy,
Piotrek
|