Data: 2003-03-03 10:11:54
Temat: Odp: Jak suszyć mięso ?
Od: "Piotr Onikki-Gorski" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sorki, o piekarniku gazowym nie wiem nic w sprawie suszenia. Ale poniewaz w
elektrycznym nastawiam temperature na 40-50 st. i mam wlaczony termoobieg
(wietrzenie jest podstawa procesu suszenia), wiec nie jestem pewien, czy da
sie w gazowym utrzymac niska temperature i zapewnic owo wietrzenie?
Piotrek
Użytkownik "jarek" <z...@b...pl> napisał w wiadomości
news:b3oqe7$fe7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Troche hamuja mnie rachunki za prad, bo pierwsze partie
> robilem rowniez w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach
A mógłbyś podać zmodyfikowany przepis dla piekarnika gazowego? Ten tylko mam
dostępny. Suszyłeś powieszone toto na sznurku, bo w suszarce są jakieś tacki
(nie widziałem suszarki do owoców) przed otwartym piekarnikiem? Czas j.w.
czyli 24h?
Pozdrawiam, j. - bez siga
|