Data: 2001-11-12 17:17:02
Temat: Odp: Jak upiec szynke??
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Monika Bacińska-Wojewódka <m...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9socs4$suc$...@n...tpi.pl...
> Z uwagi na zakonserwowanie praktycznie wszystkich dostepnych wedlin
> chcialabym sama upiec szynke. Nabylam odpowiedni kawalek swinki. I co
> teraz radzicie??
>
> :-) Monika
>
Moja mama opowiadała o szynce pieczonej w glinie, wcześniej
zamarynowanej.Podobno smak miała niepowtarzalny. Niestety na razie dojścia
do tego przepisu nie ma. A tak w ogóle to każdą szynkę jest dobrze przed
pieczeniem zamarynować.
Pozdrawiam pełen niewiedzy Ramzes.
|