Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "Lew" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Kotlety sojowe
Date: Mon, 10 Apr 2000 14:27:54 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 29
Message-ID: <8csha5$k$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <38f19e5d$1@news.astercity.net> <8csbeh$p8d$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: maciek.silvershark.com.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26560
Ukryj nagłówki
Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8csbeh$p8d$...@f...man.torun.pl...
> Użytkownik B <k...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:38f19e5d$...@n...astercity.net...
> > Jestem od miesiaca mezatka. Moja tesciowa jest "mistrzynia patelni".
> Usiluje
> > przygotowac kotlety sojowe ala schabowe. Juz 2 razy robilam i albo wyjda
> mi
> > slodkawe, albo za slone. Moj luby zje wszystko co mu ugotuje, nie chce
> > jednak go maltretowac. Czy ktos wie ile nalezy dodac rosolkow do litra
> wody,
> > aby smakowaly one jak kotlety schabowe?
Ostatnio robilem takowe kotleciki:
- okolo 0,75 litra wody i jeden rosolek knorra (taki do litra).
- zagotowalo sie i wtedy dodalem 10 koltecikow (takie z 4-5 cm srednicy
- pogotowalem odracajac i mieszajac tak dlugo az ponad 2/3 wywaru wyparowalo
i odsaczylem kotlety
- nastepnie bulka z odrobina maki tortowej, jajko, bulka i na plante
podgrzana na patelni.
puree z ziemniakow z mlekiem i pietruszka, buraczki cwilklowe, plasterkowane
w zalewie octowej z cebulka.
Pyyycha.
Lew
m...@g...pl
|