Data: 2001-03-03 07:53:52
Temat: Odp: Kuchma's borch :)
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> Ooopssssss.....
>
> jestem po _dużej_ dawce własnoręcznie zrobionego barszczu ukrainskiego
>
> I znowu mam ten sam problem - buroki, prawie że miętkie - robiom sie
> twarde po dodaniu łoctu
> Czy można proces ten w jakiś sposób łodwrócić, czy dodawac łocet na
> samiuśkim końcu ?
>
> sadyl
Nie gniewaj się, ale nic nie wytnę z Twojego listu, bo nie ma co.
Co do barszczu to najlepiej jest ugotować buraki jak na jarzynkę, zetrzeć
na tarce i dodać do gotowej już zupy, tylko zagotować bo stracą kolor.
Po kiego grzyba trujesz się octem w czasach, gdy powszechnie dostępna jest
cytryna?
pozdrawiam i dziękuję za rady
Basia
|