Data: 2003-02-04 14:39:40
Temat: Odp: [P] "mieso marynarza"
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...fu-berlin.de...
> > 5. Wyjąć mięso i wrzucić cebulę
> > 6. W garnku ułożyć warstwami mięso, cebulę i ziemniaki.
> po co wyjmować mięso, jak mam zaraz je wsadzić?
Patrz pkt wyzej:
"4. Posypać mięso solą i białym pieprzem, opiec na ww. tłuszczu po obu
stronach"
w pkcie 5 powinnam byla napisac, ze należy wyjąć mięso z patelni i
wrzucic na nią cebulę
:-)))))
> wygląda smakowicie, pewnie zrobię za dwa tygodnie na łykend (w tym
> tygodniu mnie ni ma). Aha, z mięsem jagnięcym też by chyba było
dobre?
Nie potrafie odpowiedziec, nie jadamy jagnieciny (choc wlasnie mnie
zacheciles do sprobowania :-) ), wiec nie wiem, czy jest to
"wymienialne" w tym przypadku.
Chodzi o uzycie "mocno czerwonego" miesa - np. takie na schabowe sie
nie nadaje ;-).
--
Pozdrawiam cieplutko,
Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
|