Data: 2003-02-04 14:29:37
Temat: Re: [P] "mieso marynarza"
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
*madzik* :
[ciach]
> 5. Wyjąć mięso i wrzucić cebulę
> 6. W garnku ułożyć warstwami mięso, cebulę i ziemniaki.
po co wyjmować mięso, jak mam zaraz je wsadzić?
> 7. Posolić, popieprzyć. Wlożyć lisc laurowy, tymianek i łodyżkę
> pietruszki
> 8. Wlać bulion i piwo (płyn nie musi przykrywać wszystkich ziemniaków)
> 9. Gotować na małym ogniu _pod_pokrywą_ około 45 min.
> 10. Przed podaniem oprószyć posiekanymi listkami pietruszki.
wygląda smakowicie, pewnie zrobię za dwa tygodnie na łykend (w tym
tygodniu mnie ni ma). Aha, z mięsem jagnięcym też by chyba było dobre?
Waldek
|