Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!agh.edu.pl!news.ds5.agh.edu.pl!not-for-mail
From: "P. Grzegorczyk" <g...@s...uci.agh.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: PROSIAK_ROZNO
Date: Thu, 19 Apr 2001 09:42:15 +0200
Organization: DS5 "Strumyk", AGH, Krakow
Lines: 36
Message-ID: <9bm4tv$p1k$1@bobo.ds5.agh.edu.pl>
References: <9bi79v$jka$1@bobo.ds5.agh.edu.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ojciec
X-Trace: bobo.ds5.agh.edu.pl 987666175 25652 192.168.5.79 (19 Apr 2001 07:42:55 GMT)
X-Complaints-To: n...@b...ds5.agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 19 Apr 2001 07:42:55 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49910
Ukryj nagłówki
Jak sie go wogole piecze, rozumiem ze w calosci, czy srodek sier
faszeruje???
Prosze jeszcze o dane, jak nalezy przyprawiac takiego prosiaka i czym
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> "P. Grzegorczyk" wrote:
> >
> > Prosze uprzejmie fachowców o przepis odnosnie PIECZENIA PROSIAKA NA
ROZNIE,
> > wszelkie uwagi, np. jakie drewno na ognisko, okres pieczenia itp.,
nformacje
> > (moga byc rowniez strony internetowe dotyczace tego tematu) odnosnie tej
> > procedury mile widziane.
>
> Nie chciałbym Ci zniechęcać, ale wszelkie organizowane prosiaki, na
> jakich zdarzyło mi się być, wyglądały mniej - więcej tak samo:
> Przywozi się upieczonego prosiaka (w dużym piecu np. do chleba) a na
> ognisku tylko podgrzewa.
> Podobno upiec od początku do końca w ognisku jest prawie niemożliwe -
> żeby w środku był miękki a nie spalił się od zewnątrz.
> Na moje - trzeba by go piec kilka godzin ale nie nad ogniem, tylko nad
> żarem. Ale to czysta spekulacja, bo nigdy nie próbowałęm.
>
> sadyl
>
>
> --
>
>
|