Data: 2001-04-18 18:43:31
Temat: Re: PROSIAK_ROZNO
Od: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 17 Apr 2001 21:58:08 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
>Prosze uprzejmie fachowców o przepis odnosnie PIECZENIA PROSIAKA NA ROZNIE,
>wszelkie uwagi, np. jakie drewno na ognisko, okres pieczenia itp., nformacje
>(moga byc rowniez strony internetowe dotyczace tego tematu) odnosnie tej
>procedury mile widziane.
>
Z pewnością prosiak musi być wcześniej przygotowany, tzn. nasolony
kilka godzin wcześniej i przyprawiony innymi przyprawami inaczej
będzie niesmaczny.
Na pieczenie, nad żarem, trzeba zarezerwować sobie kilka godzin.
W czasie pieczenia smarować słoniną.
Tak przyrządzony prosiak nie smakuje jednak rewelacyjnie. Bezpieczniej
jest upiec go w piecu i "podgrzać" na rożnie nad ogniskiem.
Marek
--
----
Serwery wirtualne, konta e-mail. Oferta nie do odrzucenia.
AlphaNet, http://www.cennik.alpha.pl
----
|