Data: 2001-04-19 07:42:15
Temat: Odp: PROSIAK_ROZNO
Od: "P. Grzegorczyk" <g...@s...uci.agh.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jak sie go wogole piecze, rozumiem ze w calosci, czy srodek sier
faszeruje???
Prosze jeszcze o dane, jak nalezy przyprawiac takiego prosiaka i czym
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> "P. Grzegorczyk" wrote:
> >
> > Prosze uprzejmie fachowców o przepis odnosnie PIECZENIA PROSIAKA NA
ROZNIE,
> > wszelkie uwagi, np. jakie drewno na ognisko, okres pieczenia itp.,
nformacje
> > (moga byc rowniez strony internetowe dotyczace tego tematu) odnosnie tej
> > procedury mile widziane.
>
> Nie chciałbym Ci zniechęcać, ale wszelkie organizowane prosiaki, na
> jakich zdarzyło mi się być, wyglądały mniej - więcej tak samo:
> Przywozi się upieczonego prosiaka (w dużym piecu np. do chleba) a na
> ognisku tylko podgrzewa.
> Podobno upiec od początku do końca w ognisku jest prawie niemożliwe -
> żeby w środku był miękki a nie spalił się od zewnątrz.
> Na moje - trzeba by go piec kilka godzin ale nie nad ogniem, tylko nad
> żarem. Ale to czysta spekulacja, bo nigdy nie próbowałęm.
>
> sadyl
>
>
> --
>
>
|