Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!okapi-gateway.us
enet.pl
From: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: PROSIAK_ROZNO
Message-ID: <k...@4...com>
Date: 18 Apr 01 18:43:31 GMT
References: <9bi79v$jka$1@bobo.ds5.agh.edu.pl>
Sender: m...@a...net.pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Organization: 'okapi-mail2news-gateway'
Lines: 26
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49890
Ukryj nagłówki
On Tue, 17 Apr 2001 21:58:08 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
>Prosze uprzejmie fachowców o przepis odnosnie PIECZENIA PROSIAKA NA ROZNIE,
>wszelkie uwagi, np. jakie drewno na ognisko, okres pieczenia itp., nformacje
>(moga byc rowniez strony internetowe dotyczace tego tematu) odnosnie tej
>procedury mile widziane.
>
Z pewnością prosiak musi być wcześniej przygotowany, tzn. nasolony
kilka godzin wcześniej i przyprawiony innymi przyprawami inaczej
będzie niesmaczny.
Na pieczenie, nad żarem, trzeba zarezerwować sobie kilka godzin.
W czasie pieczenia smarować słoniną.
Tak przyrządzony prosiak nie smakuje jednak rewelacyjnie. Bezpieczniej
jest upiec go w piecu i "podgrzać" na rożnie nad ogniskiem.
Marek
--
----
Serwery wirtualne, konta e-mail. Oferta nie do odrzucenia.
AlphaNet, http://www.cennik.alpha.pl
----
|