Data: 2000-09-08 05:13:15
Temat: Odp: Papryczki Chili
Od: "Ultor 44" <u...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jakich muszli????
--
____
Ultor44 - webDesigner i . . .
zapraszam na: Personal Page >>>> http://www.ultor44.prv.pl
zobacz też: http://www.alrucaba.prv.pl - serwis astronomiczny
http://www.djrobson.prv.pl - DJ Robson's World
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====
Użytkownik Evajp <e...@a...comnospam> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...aol.com
...
> >Mam trzy czerwone i baaaardzoooo ostre papryczki Chili. Włożyłem do
> >zamrażarki, bo nie bardzo wiem co z nich zrobić, a nie chcę żeby się
> >zepsuły. Czy ktoś byłby tak miły i poradził mi co i jak można
>
> ja mam przepis na muszle (mussels) ze swieza papryczka chilli. Robilam
je jako
> przystawke w ostatnia sobote, wyszly b. smaczne.
> Potrzeba na to:
> 1.5 kilo muszli
> 2 lyzki oleju
> 1 duza cebula, drobno posiekana
> 6 zabkow czosnku, posiekanych
> 2 papryczki chili, bez ziarenek, drobno posiekane
> 2 cm korzenia imbiru, drobno posiekany
> 2 lyzeczki kuminu (cumin)
> 1 szklanke wody
> 2 lyzeczki drobno posiekanej pietruszki
>
> Oczyscic muszle z "brody" dobrze je wyplukac. W bardzo duzym rondlu
rozgrzac
> olej, dodac cebule, podsmazyc przez jakies 5 minut, dodac czosnek,
imbir, chili
> i kumin. Smazyc 2 minuty, ciagle mieszajac. Dodac muszelki, wode,
gotowac
> przez nastepne 5 minut czesto potrzasajac rondlem. Muszle musza sie
dobrze
> otworzyc. Posypac pietruszka, podawac.
> Ten sam przepis mozna zmienic dodajac 1.5 szklanki wiorek kokosowych,
ja nie
> robilam tej wersji wiec nie gwarantuje.
>
>
>
> <Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
> ~~~The past is behind us, the future is a mystery,
> today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
>
|