Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Powitanie Odp: Powitanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odp: Powitanie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Stanislaw" <t...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Powitanie
Date: Tue, 15 Apr 2003 18:46:47 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 58
Message-ID: <b7hd4n$guj$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <b7h98s$4dr$1@SunSITE.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: morenka.net.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1050425304 17363 193.110.228.170 (15 Apr 2003 16:48:24
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Apr 2003 16:48:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:153002
Ukryj nagłówki


> Witam serdecznie wszystkich Grupowiczów. Niedługo będzie rok jak zaczęłam
> czytać Was namiętnie,

Witam takosz..!
.
> Jako wkupne podaję przepis na wielkanocny przysmak mojej rodziny, robiła
go
> moja babcia, a teraz robię go

> z tych składników zagnieść ciasto, piec cienkie placki, po upieczeniu
> połamać na drobne kawałki i wysuszyć, najlepiej zrobić to 1-2 dni
wcześniej.

To rozumie...

> Nadzienie: 10-12 jaj roztrzepać.
> 1,5 litra rosołu (może być z kostki- ja daję swój)
> sól,pieprz do smaku.
> Placki wysuszone zalać wrzącym rosołem, przykryć aby się zaparzyły.
> Jak wystygnie wlać jajka ,

Czy "te" jaja zageszcza cala ......"masa"?

dodać 1/2 kg boczku parzonego lub gotowanego
> pokrojonego w kostkę, kawałki mięsa z kurczaka wcześniej ugotowanego (
taki
> ok 1,8kg) pieprz, sól do smaku, 1/2 łyżeczki sody,

Soda jaka ma spelniac rolew tej przyprawie?

1 łyżeczka proszku do
> pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki, wyłożyć na blachę (dwie blaszki
z
> tej porcji) i zapiec w piekarniku.

Jaka temperatura i czas pieczenia ?

> Można jeść na zimno, albo na ciepło . Ja kroję w plastry1,5 cm podsmażam
na
> patelni i zjadamy to np. z ćwikłą. wtym roku robię z podwójnej porcji, bo
w
> tamtym roku zabrakło.
>
> pozdrawiam wszystkich serdecznie, jak mnie nie "zlinczujecie" to się
jeszcze
> kiedyś odezwę Julita

Jestem wielkim amatorem kuchni i "eksperymantatorem" w tej
dzidzinie.Niejednokrotnie sluze swoim "zolondkiem" za ......no niewzne.
Z takim przepisem spotkalem sie pierwszy raz i jak znam siebie bedzie mnie
korcilo ,zeby go wyprobowac.Oczywiscie w duzo mniejszych proporcjach.Mozesz
w przyblizeniu okreslic jako to ma smak w porownaniu z innymi potrawami?

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 Lilla
16.04 Agnieszka Szalewska
16.04 Krystyna Chiger
16.04 *madzik*
16.04 Agnieszka Szalewska
16.04 Stanislaw
16.04 *madzik*
17.04 Krystyna Chiger
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?