Data: 2002-09-27 09:45:21
Temat: Odp: Przekaski
Od: "niusy.onet.pl" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chodzi o wino wytrawne lub ewentualnie polwytrawne.
Emila
Pozdrawiam
Użytkownik Marek Rz. <n...@r...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:an01ce$332$...@n...tpi.pl...
> > Pomocy!
> > Prosze o przepis na przekaske, ktora mozna podac do bialego wina. Cos
> > prostego i szybkiego w przygotowaniu.
>
> eeech a jakie to wino??? białe... ale jakie? wytrawne, słodkie,
> półwytrawne, półsłodkie, riesling a może wermut, muscat, chardonnay albo
> kabinett?
>
> to trochę tak jakby prosić w sklepie o worek do odkurzacza: - jaki typ? -
> ...noo taki zielony... :-)
>
> może trochę marudzę, ale wino powinno harmonizowac z całoscią potrawy a
> okreslenie "białe" prawie nic o rodzaju wina nie mówi... :-(
>
> pozdrawiam
> Marek Rz.
>
|