Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!news.man.lodz.pl!news.task.gda.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl
!not-for-mail
From: "anya" <g...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <388b5fe6.21091621@wingate>
Subject: Odp: Rewelacja-sernik z rosą
Lines: 51
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <Hzoj4.5443$Hi2.123493@news.tpnet.pl>
Date: Tue, 25 Jan 2000 21:28:07 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.21.62
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 948835687 212.160.21.62 (Tue, 25 Jan 2000 22:28:07 MET)
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2000 22:28:07 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21756
Ukryj nagłówki
Upieklam ten sernik wg przepisu i nie smakowal nikomu w rodzinie
nie polecam go
daleko mu do tradycyjnego sernika a pracy przy nim nie jest wcale mniej
nie wiem dlaczego napisalas, ze musi sie udac
dlaczego inne serniki maja sie nie udac?
Użytkownik Patrycja Piaskowska <p...@p...onet.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:388b5fe6.21091621@wingate...
> Czesc!
>
> Jakas godzine temu upieklam sernik, ktory jest prosty i trudno go
> zmascic tzn.zepsuc co dla mnie ma olbrzymie znaczenie bo w pieczeniu
> to jestem beznadziejna (z gory zaznaczam - bez komentarzy!!!!!!).
> Oto przepis:
> SERNIK Z ROSA:
> Ciasto:
> 2 1/2 szklanki mąki
> 1/2 szklanki cukru
> 1/2 kostki masła badz margaryny (polecam to pierwsze)
> 2 jajka
> 1 proszek do pieczenia
> Wszystkie skladniki razem wymieszac. Do uprzednio wysmarowanej blachy
> wlozyc ciasto tak aby przylegalo boki i spod formy.
>
> Dalej:
> 1kg sera bialego
> 2cale jajka + 4 zoltka
> 1 szklanka cukru
> 2 budynie waniliowe (polecam bez dodatku cukru)
> 1/2 szklanki oleju
> 2 cukry waniliowe
> 3 szklanki mleka (polecam z kartonu bo jest pasteryzowane)
>
> Przygotowanie:
>
> Cukier + 2jajka i 4 zoltka zmiksowac
> Nastepnie zmielic i dodac bialy ser (caly) dodac tez cala ilosc mleka
> "suchy"budyn i olej.Wszystko zmiksowac tak aby powstala jednolita
> masa.
> Wszystko wstawic do piekarnika i piec ok.45min. w temp.200-220stopni
> Bialka z 4 jajek ubic na sztywna piane potem 6 lyzek cukru
> (nie dodawac cukru do nieubitych jajek bo nie wyjdzie sztywna
> piana-serio).
> Na 15min. przed wyciagnieciem sernika rozlac bialka na ser i ponownie
> wlozyc do pieca.
>
> Zycze smacznego!
>
> A jak upieczecie sernik to zrozumiecie dlaczego nazywa sie "Z ROSA"
>
|