Data: 2000-01-25 21:28:07
Temat: Odp: Rewelacja-sernik z rosą
Od: "anya" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Upieklam ten sernik wg przepisu i nie smakowal nikomu w rodzinie
nie polecam go
daleko mu do tradycyjnego sernika a pracy przy nim nie jest wcale mniej
nie wiem dlaczego napisalas, ze musi sie udac
dlaczego inne serniki maja sie nie udac?
Użytkownik Patrycja Piaskowska <p...@p...onet.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:388b5fe6.21091621@wingate...
> Czesc!
>
> Jakas godzine temu upieklam sernik, ktory jest prosty i trudno go
> zmascic tzn.zepsuc co dla mnie ma olbrzymie znaczenie bo w pieczeniu
> to jestem beznadziejna (z gory zaznaczam - bez komentarzy!!!!!!).
> Oto przepis:
> SERNIK Z ROSA:
> Ciasto:
> 2 1/2 szklanki mąki
> 1/2 szklanki cukru
> 1/2 kostki masła badz margaryny (polecam to pierwsze)
> 2 jajka
> 1 proszek do pieczenia
> Wszystkie skladniki razem wymieszac. Do uprzednio wysmarowanej blachy
> wlozyc ciasto tak aby przylegalo boki i spod formy.
>
> Dalej:
> 1kg sera bialego
> 2cale jajka + 4 zoltka
> 1 szklanka cukru
> 2 budynie waniliowe (polecam bez dodatku cukru)
> 1/2 szklanki oleju
> 2 cukry waniliowe
> 3 szklanki mleka (polecam z kartonu bo jest pasteryzowane)
>
> Przygotowanie:
>
> Cukier + 2jajka i 4 zoltka zmiksowac
> Nastepnie zmielic i dodac bialy ser (caly) dodac tez cala ilosc mleka
> "suchy"budyn i olej.Wszystko zmiksowac tak aby powstala jednolita
> masa.
> Wszystko wstawic do piekarnika i piec ok.45min. w temp.200-220stopni
> Bialka z 4 jajek ubic na sztywna piane potem 6 lyzek cukru
> (nie dodawac cukru do nieubitych jajek bo nie wyjdzie sztywna
> piana-serio).
> Na 15min. przed wyciagnieciem sernika rozlac bialka na ser i ponownie
> wlozyc do pieca.
>
> Zycze smacznego!
>
> A jak upieczecie sernik to zrozumiecie dlaczego nazywa sie "Z ROSA"
>
|