Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: "@" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Robimy FLAKI !!
Date: Fri, 6 Mar 2015 21:52:30 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 45
Message-ID: <mdd43p$l6j$1@node2.news.atman.pl>
References: <d...@g...com>
<54f34fcb$0$16165$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@g...com>
NNTP-Posting-Host: 89-68-117-198.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1425675193 21715 89.68.117.198 (6 Mar 2015 20:53:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 6 Mar 2015 20:53:13 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <1...@g...com>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
X-Antivirus: avast! (VPS 150306-1, 2015-03-06), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363109
Ukryj nagłówki
Użytkownik <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:1c7ac178-3daa-4aa8-933d-81de6cba9bd7@googlegrou
ps.com...
W dniu niedziela, 1 marca 2015 18:43:40 UTC+1 użytkownik wolim napisał:
> W dniu 2015-02-28 o 22:21, s...@g...com pisze:
>
> > 5) A teraz robimy zwykły rosół z kurczyny. Porcja rosołowa, marchewa,
> > pietrucha, pociaprana pora. Seler też tam może wiechać i Gorąco polecam
> > !! byle jak pociaprany korzeń imbiru.
> > 6) Sruuu !! Flaki lądują w rosole i dalej się pitraszą razem ok. 1h.
>
> Flaki na rosole drobiowym, to profanacja.
> Flaki powinny być gotowane na bulionie wołowym i ta wołowina potem musi
> wylądować w zupie w kawałkach.
>
> Pozdrawiam,
> MW
To nie profanacja, ale kwestia gustu/smaku. Na kurczynie wychodzą naprawdę
fajne flaczyska. Co do kolejnego Twojego wpisu w tym temacie, w pełni się z
Tobą zgadzam. Gała muszkatołowa musi być!! Zapomniało mi się wpisać :)
Oczywistaoczywistość, Wszechwiedząca musiała ze względu na sympatję jaką
mnie darzy przyfandzolić się do zasmażki na margarynie. I przy okazji zrobić
nam wykład o krowim "in and out". A co się tyczy zasmażki na
margarynie/maśle, to w ciemno stawiam sryljon dolców, że różnicy w smaku
flaków nawet Wszechwiedząca nie ma szans zauważyć. Wiele Pań Domowych też
się tutaj wypowiadało korzystając z wiedzy posiadłej z "Pani Domu", po
wszechkroć potwierdzonej przez Wszechwiedzącą.
----------------------------------------------------
----
Co prawda nigdy nie probowalam robic zasmazki na margarynie (w ogole
baaardzo rzadko uzywam zasmazki do czegokolwiek), wiec nie jestem w stanie
porownac smaku, jednak zrezygnowalabym z margaryny z tego wzgledu, ze to
tluszcz utwardzany, podobno najmniej zdrowy.
A flaki na "kurzynie" tez kilka razy robilam i mi smakuja :)
Pozdrowki
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|