Data: 2015-03-06 21:52:30
Temat: Odp: Robimy FLAKI !!
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:1c7ac178-3daa-4aa8-933d-81de6cba9bd7@googlegrou
ps.com...
W dniu niedziela, 1 marca 2015 18:43:40 UTC+1 użytkownik wolim napisał:
> W dniu 2015-02-28 o 22:21, s...@g...com pisze:
>
> > 5) A teraz robimy zwykły rosół z kurczyny. Porcja rosołowa, marchewa,
> > pietrucha, pociaprana pora. Seler też tam może wiechać i Gorąco polecam
> > !! byle jak pociaprany korzeń imbiru.
> > 6) Sruuu !! Flaki lądują w rosole i dalej się pitraszą razem ok. 1h.
>
> Flaki na rosole drobiowym, to profanacja.
> Flaki powinny być gotowane na bulionie wołowym i ta wołowina potem musi
> wylądować w zupie w kawałkach.
>
> Pozdrawiam,
> MW
To nie profanacja, ale kwestia gustu/smaku. Na kurczynie wychodzą naprawdę
fajne flaczyska. Co do kolejnego Twojego wpisu w tym temacie, w pełni się z
Tobą zgadzam. Gała muszkatołowa musi być!! Zapomniało mi się wpisać :)
Oczywistaoczywistość, Wszechwiedząca musiała ze względu na sympatję jaką
mnie darzy przyfandzolić się do zasmażki na margarynie. I przy okazji zrobić
nam wykład o krowim "in and out". A co się tyczy zasmażki na
margarynie/maśle, to w ciemno stawiam sryljon dolców, że różnicy w smaku
flaków nawet Wszechwiedząca nie ma szans zauważyć. Wiele Pań Domowych też
się tutaj wypowiadało korzystając z wiedzy posiadłej z "Pani Domu", po
wszechkroć potwierdzonej przez Wszechwiedzącą.
----------------------------------------------------
----
Co prawda nigdy nie probowalam robic zasmazki na margarynie (w ogole
baaardzo rzadko uzywam zasmazki do czegokolwiek), wiec nie jestem w stanie
porownac smaku, jednak zrezygnowalabym z margaryny z tego wzgledu, ze to
tluszcz utwardzany, podobno najmniej zdrowy.
A flaki na "kurzynie" tez kilka razy robilam i mi smakuja :)
Pozdrowki
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|