Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: w...@p...com.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <XA8O4.2936$O4.64432@news.tpnet.pl>
Subject: Odp: Sajgonki? moze wege przepis?
Lines: 39
Organization: cityborderabstracts
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <xKaO4.3342$O4.75364@news.tpnet.pl>
Date: Fri, 28 Apr 2000 07:05:01 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.244.243.30
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 956905501 212.244.243.30 (Fri, 28 Apr 2000 09:05:01 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Apr 2000 09:05:01 MET DST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27456
Ukryj nagłówki
Użytkownik Markasan <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:XA8O4.2936$O...@n...tpnet.pl...
> Czy ktoś wie z czego są robione ruloniki do sajgonek, a i panierka
do hot
> wingów w KFC? M
papier ryżowy. można kupić w supermarketach na przykład. niedrogi.
przy okazji przepis na vege sajgonki
kroisz na zapałkę różne warzywa: selera (i korzeń i łodygi może być
oczywiście naciowy), pora, marchewkę (dużo), szczypiorek, kapustę
pekińską albo włoską... co tam jeszcze?... paprykę. przesmażasz to
krótko na dużym ogniu z sosikiem sojowym i imbirem w proszku lub
posiekanym świeżym i pieprzem białym (oczywiście na jakimś
wartościowym oleju czyli oliwie z oliwek zimnego tłoczenia albo
rzepakowcu zimnego tłoczenia) tak zeby chrupało ;-) dodajesz namoczoną
proteinę w granulacie (niekoniecznie) i jakiś ostry sos np. chili w
"odpowiedniej" ilości żeby nie poskręcało konsumenta ;-). mieszasz
wszystko razem. dajesz sie przegryźć nadzieniu powyższemu. można dodać
kiełków. moczysz papier w ciepłej wodzie. w każdy arkusz pakujesz ok.
łyżki nadzienia. zawijasz podobnie jak gołąbki i smażysz nagłębokim
oleju na złoto. podajesz np. z surówką z pomidorków, kapusty i kiełków
lub podobną i ryżem zwłaszcza brązowym.
smacznego!!!!
acha to drugie mnie nie interesuje więc się nie wypowiadam ;-)
--
wojmat/wojtekm
http://wjm.prv.pl
mailto:w...@w...prv.pl
|