Data: 2000-04-28 07:05:01
Temat: Odp: Sajgonki? moze wege przepis?
Od: w...@p...com.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Markasan <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:XA8O4.2936$O...@n...tpnet.pl...
> Czy ktoś wie z czego są robione ruloniki do sajgonek, a i panierka
do hot
> wingów w KFC? M
papier ryżowy. można kupić w supermarketach na przykład. niedrogi.
przy okazji przepis na vege sajgonki
kroisz na zapałkę różne warzywa: selera (i korzeń i łodygi może być
oczywiście naciowy), pora, marchewkę (dużo), szczypiorek, kapustę
pekińską albo włoską... co tam jeszcze?... paprykę. przesmażasz to
krótko na dużym ogniu z sosikiem sojowym i imbirem w proszku lub
posiekanym świeżym i pieprzem białym (oczywiście na jakimś
wartościowym oleju czyli oliwie z oliwek zimnego tłoczenia albo
rzepakowcu zimnego tłoczenia) tak zeby chrupało ;-) dodajesz namoczoną
proteinę w granulacie (niekoniecznie) i jakiś ostry sos np. chili w
"odpowiedniej" ilości żeby nie poskręcało konsumenta ;-). mieszasz
wszystko razem. dajesz sie przegryźć nadzieniu powyższemu. można dodać
kiełków. moczysz papier w ciepłej wodzie. w każdy arkusz pakujesz ok.
łyżki nadzienia. zawijasz podobnie jak gołąbki i smażysz nagłębokim
oleju na złoto. podajesz np. z surówką z pomidorków, kapusty i kiełków
lub podobną i ryżem zwłaszcza brązowym.
smacznego!!!!
acha to drugie mnie nie interesuje więc się nie wypowiadam ;-)
--
wojmat/wojtekm
http://wjm.prv.pl
mailto:w...@w...prv.pl
|