Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sezon grillowy Odp: Sezon grillowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odp: Sezon grillowy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion
.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "AP" <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <L7HE4.15870$a01.344911@news.tpnet.pl>
<9tZF4.28642$a01.604989@news.tpnet.pl>
<1l0G4.29271$a01.623973@news.tpnet.pl>
<bP0G4.29373$a01.627505@news.tpnet.pl>
Subject: Odp: Sezon grillowy
Lines: 49
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <yiJG4.37817$a01.830026@news.tpnet.pl>
Date: Wed, 05 Apr 2000 15:51:58 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.116.92.73
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 954949918 195.116.92.73 (Wed, 05 Apr 2000 17:51:58 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Wed, 05 Apr 2000 17:51:58 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26293
Ukryj nagłówki

Juz jestem. Oto obiecane przepisy.

Zeberka z miodem i curry:
2 kg zeberek wieprzowych
150 g plynnego miodu
lyzeczka musztardy
cytryna
lyzka curry
olej, sol i pieprz

1. zeberka oplukac, osuszyc, pokroic na nieduze porcje; wrzucic na osolony
wrzatek, gotowac przez 25 min, wyjac i ostudzic;
2. z cytryny wycisnac sok; miod, musztarde, sok z cytryny, curry, po ?
lyzeczki soli i pieprzu ? wymieszac
3. mieso posmarowac z obu stron ? marynaty i wstawic na 1 godz do lodowki
4. zeberka piec ok. 7 min. z kazdej strony ? po przewroceniu na druga
strone, wierzch miesa ponownie posmarowac marynata
5. podawac z ryzem i salatka ogorkowa

Inne wersje marynaty;

? szklanki oleju
cebula
3 lyzki plynnego miodu
2 lyzeczki ostrej musztardy
lyzeczka soku z cytryny
sol, pieprz, papryka
Cebule obrac, posiekac i zrumienic na 2 lyzkach oleju; miod utrzec z
musztarda, dodac przesmazona cebule, pozostaly olcej, sok z cytryny oraz po
pol lyzeczki papryki, soli i pieprzu

lub

75 ml likieru miodowego (ja takiego nie mialam ? bez tego tez wyszlo pyszne)
50 g miodu
1 lyzka oleju
1 lyzeczka pasty sambal oelek (nie mam pojecia, co to jest + uwaga jw.)
50 ml pikantnego sosu azjatyckiego (np slodki sos chili)
papryka w proszku, pieprz
likier wymieszac z miodem, lyzka oleju, pasta sambal oelek i pikantym
sosem ? doprawic papryka i pieprzem; mieso marynata posmarowac dopiero po
podrumienieniu na ruszcie (robilam tak kurczaka, na grillu możesz uzyc
skrzydelek)

Ciekawa jestem Twego zdania. Daj znac, jak wyszlo.
Aga



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.04 AP
07.04 Marcin \"koziolek\" Kozłowski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6