Data: 2000-01-18 14:17:04
Temat: Odp: Sos maltański
Od: "Kasia L." <U...@o...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@j...krakow.pl...
> Kochani,
>
> Władysław milczy jak zaklęty, a od sylwestra ten sos maltański chodzi za
> mną jak cień i pochrząkuje znacząco. Może kto inny zna tajemnicę jego
> składników i przyrządzenia (sama pamiętam tylko, że miał być z sokiem
> pomarańczowym)?
> Bardzo proszę o pomoc - w książkach kucharskich, jakimi sama dysponuję
> (a mam ich naprawdę sporo) ani słowa o takim specyale...
>
> Joanna
Przepis na sos maltanski znalazlam w ksiazce kucharskiej dotyczacej ryb.
Sos maltanski:
szklanka sosu majonezowego
kieliszek soku zcytryny i pomaranczy (50 g)
skorka z cytryny i pomaranczy
sol i cukier do smaku
Majonez polaczyc z sokiem z cytryny i pomaranczy oraz startymi skorkami;
doprawic .
Kasia L.
|