Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "truskawka115" <t...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Strogonof
Date: Wed, 23 Apr 2003 19:22:18 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <b86im4$cv4$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <1...@a...ostrowiec.dialup.inetia.pl>
NNTP-Posting-Host: pd47.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1051119108 13284 217.99.129.47 (23 Apr 2003 17:31:48
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 23 Apr 2003 17:31:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:153729
Ukryj nagłówki
Użytkownik koliber <j...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1...@a...ostrowiec.dialup.in
etia.pl...
> poszukuję przepisu jak w temacie
>
Użytkownik koliber <j...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1...@a...ostrowiec.dialup.in
etia.pl...
> poszukuję przepisu jak w temacie
>
> Przepis na 5 porcji
wołowina (rostbef) 1,2kg
tłuszcz 75g
śmietana 100g
cebula 100g
koncentrat pomidorowy 50g
pieprz, papryka, sól do smaku
mąka
Mięso pokroić na paski 5cm szerokości i 1cm grubości, oprószyć pieprzem,
solą i mąką, włożyć na silnie rozrzany tłuszcz, obsmarzyć, przełożyć do
rondla i podlać wodą lub wywarem i dusić.
Na pozostałym po smażeniu tluszczu podsmażyć pokrojoną w paski cebulę(można
też podsmażyć pieczarki).
Do mięsa dodać cebulę, koncentrat, paprykę i dusić do miękkości. Potrawę
podprawić śmietaną.
Ten przepis mam ze swojeo podręcznika szkolnego, a strogonow był tematem
mojego końcowego egzaminu.
Pozdrawiam
Lucyna
>
>
>
|