Data: 2003-04-23 17:22:18
Temat: Odp: Strogonof
Od: "truskawka115" <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik koliber <j...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1...@a...ostrowiec.dialup.in
etia.pl...
> poszukuję przepisu jak w temacie
>
Użytkownik koliber <j...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1...@a...ostrowiec.dialup.in
etia.pl...
> poszukuję przepisu jak w temacie
>
> Przepis na 5 porcji
wołowina (rostbef) 1,2kg
tłuszcz 75g
śmietana 100g
cebula 100g
koncentrat pomidorowy 50g
pieprz, papryka, sól do smaku
mąka
Mięso pokroić na paski 5cm szerokości i 1cm grubości, oprószyć pieprzem,
solą i mąką, włożyć na silnie rozrzany tłuszcz, obsmarzyć, przełożyć do
rondla i podlać wodą lub wywarem i dusić.
Na pozostałym po smażeniu tluszczu podsmażyć pokrojoną w paski cebulę(można
też podsmażyć pieczarki).
Do mięsa dodać cebulę, koncentrat, paprykę i dusić do miękkości. Potrawę
podprawić śmietaną.
Ten przepis mam ze swojeo podręcznika szkolnego, a strogonow był tematem
mojego końcowego egzaminu.
Pozdrawiam
Lucyna
>
>
>
|