Data: 2000-02-01 09:43:18
Temat: Odp: Swiniobicie
Od: "Janusz Danak" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Przedwczoraj bylo wedzenie - szynka, lopatka, boczek.
> Smak - rewelacyjny. Juz prawie zapomnialem, jak smakuje
> schab ze swini chodowanej w naturalny sposob, boczek
> wedzony w dymie, prawdziwy salceson.
> Dlaczego takich rzeczy nie mozna kupic w sklepie?
To fakt, nabralem sie ostatnio na na sloninie kupionej w Real'u chcialem
zrobic z niej skwareczki, tluszczu z niej wytopilo sie bardzo duzo, ale
skwarki to gabka pusta w srodku.
Peklowalem ostatnio (kupione tez w sklepie) szynke, lopatke i golonko, 2
tygodnie w zalewie i do wedzarni. Wyszlo pycha, smak i kolor miesa
wysmienity, ale zdecydowanie lepiej smakowal mi karczek niz szynka (karczek
mial bardzej delikatne mieso), przed wczoraj skonsumowalem golonko,
gotowalem 2 godz. + wczesniejsze wedzenie, a skora beton :-O nie do
zjedzenia.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
|