Data: 2000-06-16 22:32:27
Temat: Odp: Szalwia
Od: "Kasia L." <U...@o...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:014e01bfd629$12bde020$c70ca0d4@tea...
>
> -----Original Message-----
> From: Joanna Pulawska <j...@i...isk.skierniewice.pl>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 14 czerwca 2000 15:22
> Subject: Szalwia
>
>
> >Do jakiej potrawy pasuje swieza szalwia? Wlasnie troche dostalam i nie
wiem
> >co z nia zrobic.
> >Pozdrawiam
> >Aska
>
> scallopini saltimbocca - czyli wysmienite wloskie sznycelki cielece na
> ktorych ukladasz plasterek szynki parmenskiej i listek szalwi, spinasz
> wykalaczka, posmazasz na oliwie i podlewasz kapka wina.
(ciach)
Uff, nareszcie! Od jakiegos czasu usiluje odnalezc ten przepis a archiwum
zamkniete na glucho :). Jadlam kiedys w restauracji te sznycelki i ogromnie
mi smakowaly a moja szalwia pieknie mi wyrosla i az sie prosi aby cos z niej
zrobic. Korzystajac z okazji chce Cie jeszcze zapytac o rozmaryn. Posialam
go w tym roku po raz pierwszy , po prawie trzech miesiacach wzeszlo mi 11
roslinek z calej wysianej paczuszki. Wiem , ze rozmaryn wschodzi wolno i
nieregularnie ale mam watpliwosci- jest jeszcze sznsa, ze cos ztego
wykielkuje czy dac sobie spokoj i posiac jeszcze raz, ale czy wtedy zdazy mi
wyrosnac na tyle by przetrwac zime?
Za przepis jestem Ci ogromnie wdzieczna, zreszta nie tylko za ten. Jestem
tak jak Ty milosniczka wloskiej kuchni i wiele z Twoich przepisow trafilo do
mojej "kolekcji" ( szczegolnie te z krolikiem w roli glownej :).
Kasia L.
|