Data: 2001-02-03 14:25:57
Temat: Odp: Tunczyk...
Od: "Marta" <m...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "grEGOr" <g...@p...onet.pl> wrote in message
> news:95f2i1$eqp$1@news.tpi.pl...
> > Witam wszystkich, chetnie czytam Wasze przepisy i ciekawostki.
> > Dzisiaj kupilam tunczyka w sosie wlasnym- w puszce-wiem, ze mozna laczyc
z
> > nim rozne skladniki i robic pasty. I tu pytanie: co najlepiej jest dodac
> aby
> > dobrze smakowalo?
Moja kolezanka robila grzanki z tunczykiem. Jezeli sa to duze kawalki
tunczyka to nie wiem, czy nie szkoda uzywac go do tych grzanek, ale na pewno
sa one fantastyczne z rozdrobnionym tunczykiem. Potrzebne sa chlebki pita -
tyle ile osob-(mozna je dostac np. w budkach z tureckim jedzeniem), tunczyk
z puszki (w sosie wlasnym, albo w oliwie - w przypadku tego pierwszego
trzeba dodac odrobine oliwy), seler naciowy, cebulka i natka pietruszki.
Tunczyka sie rozdrabnia. seler sie sciera na tarce (mysle ze 1 "laska"
wystarczy) mala cebulke sie drobniutko sieka, natke pietruszki sie drobno
sieka, miesza wszystko razem, sol, pieprz do smaku, aha, mozna dodac
odrobine majonezu, i ta masa smaruje sie w srodku chlebki pita. Na to - tez
do srodka- plaster sera i na kilka minut do piekarnika. I juz.
--
Pozdrowienia,
Marta Mrozik-Jadacka
... Always look on the bright side of life ...
|