Data: 2001-12-11 22:00:55
Temat: Odp: Twarog dla polonii
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W ogole nie odcisniety, chyba. Podobno tam takie na
> rynku sprzedaja. Po szoku jaki przezylismy najodwazniejszy wzial to w rece
i
> wyniosl do kubla na dwor.
> Moj (Ewy) na pewno bedzie lepszy. Pa!
> ******
> m-gosia
> ******
W ciężkich czasach ja też robiłam sery w domu i chcąc mięć twaróg bardzo
delikatny wcale go nie podgrzewałam ale do kwaśnego mleka wlewałam wrzące
słodkie mleko w proporcji na 1l kwaśnego 1/2 słodkiego. Zostawiałam to na
chwilę i potem przelewałam przez szmatkę-
najlepsza była z tetry. Ser był obłędny.
Pozdrawiam Ramzes.
PS. Poza tym chyba go było więcej niż tradycyjną metodą.
|