Data: 2001-12-11 22:47:25
Temat: Re: Twarog dla polonii
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> W ciężkich czasach ja też robiłam sery w domu i chcąc mięć twaróg bardzo
delikatny wcale go nie podgrzewałam ale do kwaśnego mleka wlewałam wrzące
słodkie mleko w proporcji na 1l kwaśnego 1/2 słodkiego. Zostawiałam to na
chwilę i potem przelewałam przez szmatkę-
> najlepsza była z tetry. Ser był obłędny.
> Pozdrawiam Ramzes.
> PS. Poza tym chyba go było więcej niż tradycyjną metodą.
>
Ta-ak Ramzes, ale my tu o twarogu z mleka z ktorego nie da sie zrobic
twarogu. A Ewa obmyslila patent dla polonii i ja nie wierzylam, ze da sie to
zrobic (po tylu przeroznych probach). To jest zu-pel-nie inna sprawa,
i-n-n-e mleko. Z tego co wiem to duzo ludzi tutaj sie z tym problemem meczy.
A ja nie, bo mam juz twarozek mam, mam, mam
******
m-gosia
******.
>
|