Data: 2000-04-11 11:32:30
Temat: Odp: Zupa owocowa
Od: "Marta" <m...@e...elblag.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych
> Zupa z czarnych jagód
>
> 1 litr jagód, 3 szkl. wody, cukier, 0,5 szkl. śmietany,
> ryż, domowy makaron albo naleśniki pokrojone np. w kostkę
>
> Jagody rozgotować w wodzie, przetrzeć przez sito, posłodzić do smaku.
> Zaprawić śmietaną i podawać z proponowanymi dodatkami.
>
Ponieważ moje chłopaki nie cierpią ze śmietaną, to ja gotuję owoce z cukrem
i szczyptą soli (najlepsze maliny lub truskawki, wiśnie trochę za kwaśne bez
śmietany) a potem wrzucam makaron i gotuję w zupie (sprawia wrażenie
zabielonej) - ale jak wystygnie, to już nie można odgrzewać (makaron się
rozciapie). Na zimno też pyszna.
|