Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!newsfeed
.silweb.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Zdzisław Moskwa" <z...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: cannelonni
Date: Wed, 25 Jul 2001 14:26:49 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 40
Message-ID: <9jme69$n60$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <9jm1gl$9iu$1@home.teta.com.pl> <9jm9m9$jlq$1@news.tpi.pl>
<9jmc6p$2qp$1@zeus.polsl.gliwice.pl> <9jmcpg$61m$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: sfwjkpc.sfwenergia.com.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:59676
Ukryj nagłówki
Dziękuję za przepis będę próbowała zrobić i mam nadzieję że wyjdzie pyszne
Asia
Użytkownik asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9jmcpg$61m$...@n...tpi.pl...
>
> Zdzisław Moskwa <z...@p...fm> wrote in message
> news:9jmc6p$2qp$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > Czy mogłabyś podać pełny przepis na cannelonni z piczarkami i szynką.
>
> Za archiwum cytuje:
> Zrób farsz do cannelloni: 450g pieczarek, jedna cebula, sól, pieprz,
> ząbek czosnku, 200g surowej szynki wędzonej (najlepsza byłaby parmeńska),
> 100g parmezanu, jedno jajko. Pieczarki trzeba drobno posiekać, cebulę
takoż,
> czosnek wycisnąć, szynkę pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę na łyżce masła,
> wrzucić pieczarki i czosnek, przesmażyć, dodać szynkę, jeszcze chwilę
> smażyć,
> potem zdjąć z ognia, wrzucić połowę parmezanu i roztrzepane jajko,
> wymieszać.
> Przyprawić solą i pieprzem (ja jeszcze wrzucam bazylię, ale nie każdy
lubi).
> Nadziać cannelloni, ułożyć je w naczyniu do zapiekania, polać beszamelem
> wymieszanym z resztą parmezanu. Zapiekać 15 minut. Podać z zieloną
> sałatą z na przykład pomidorami.
>
> Wychodzą z tego 4 solidne porcje, albo 6 normalnych. :-)
>
> Anetek"
>
> Robilam w zasadzie dokladnie wg przepisu, tylko pieczarki mialam ze sloika
> bo jakos wczoraj nie udalo mi sie dostac "zywych". No i szynka zwykla, a
nie
> wedzona, Ale bylo pycha. Aha i sos pomidorowy a nie beszamel. :-))))))))
> ha ha ha
> Smacznego
> Asia
>
>
|