Data: 2001-07-25 12:02:49
Temat: Re: cannelonni
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zdzisław Moskwa <z...@p...fm> wrote in message
news:9jmc6p$2qp$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Czy mogłabyś podać pełny przepis na cannelonni z piczarkami i szynką.
Za archiwum cytuje:
Zrób farsz do cannelloni: 450g pieczarek, jedna cebula, sól, pieprz,
ząbek czosnku, 200g surowej szynki wędzonej (najlepsza byłaby parmeńska),
100g parmezanu, jedno jajko. Pieczarki trzeba drobno posiekać, cebulę takoż,
czosnek wycisnąć, szynkę pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę na łyżce masła,
wrzucić pieczarki i czosnek, przesmażyć, dodać szynkę, jeszcze chwilę
smażyć,
potem zdjąć z ognia, wrzucić połowę parmezanu i roztrzepane jajko,
wymieszać.
Przyprawić solą i pieprzem (ja jeszcze wrzucam bazylię, ale nie każdy lubi).
Nadziać cannelloni, ułożyć je w naczyniu do zapiekania, polać beszamelem
wymieszanym z resztą parmezanu. Zapiekać 15 minut. Podać z zieloną
sałatą z na przykład pomidorami.
Wychodzą z tego 4 solidne porcje, albo 6 normalnych. :-)
Anetek"
Robilam w zasadzie dokladnie wg przepisu, tylko pieczarki mialam ze sloika
bo jakos wczoraj nie udalo mi sie dostac "zywych". No i szynka zwykla, a nie
wedzona, Ale bylo pycha. Aha i sos pomidorowy a nie beszamel. :-))))))))
ha ha ha
Smacznego
Asia
|