Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cannelonni
Date: Wed, 25 Jul 2001 14:02:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 31
Message-ID: <9jmcpg$61m$1@news.tpi.pl>
References: <9jm1gl$9iu$1@home.teta.com.pl> <9jm9m9$jlq$1@news.tpi.pl>
<9jmc6p$2qp$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
X-Trace: news.tpi.pl 996062832 6198 195.116.55.182 (25 Jul 2001 12:07:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jul 2001 12:07:12 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:59664
Ukryj nagłówki
Zdzisław Moskwa <z...@p...fm> wrote in message
news:9jmc6p$2qp$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Czy mogłabyś podać pełny przepis na cannelonni z piczarkami i szynką.
Za archiwum cytuje:
Zrób farsz do cannelloni: 450g pieczarek, jedna cebula, sól, pieprz,
ząbek czosnku, 200g surowej szynki wędzonej (najlepsza byłaby parmeńska),
100g parmezanu, jedno jajko. Pieczarki trzeba drobno posiekać, cebulę takoż,
czosnek wycisnąć, szynkę pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę na łyżce masła,
wrzucić pieczarki i czosnek, przesmażyć, dodać szynkę, jeszcze chwilę
smażyć,
potem zdjąć z ognia, wrzucić połowę parmezanu i roztrzepane jajko,
wymieszać.
Przyprawić solą i pieprzem (ja jeszcze wrzucam bazylię, ale nie każdy lubi).
Nadziać cannelloni, ułożyć je w naczyniu do zapiekania, polać beszamelem
wymieszanym z resztą parmezanu. Zapiekać 15 minut. Podać z zieloną
sałatą z na przykład pomidorami.
Wychodzą z tego 4 solidne porcje, albo 6 normalnych. :-)
Anetek"
Robilam w zasadzie dokladnie wg przepisu, tylko pieczarki mialam ze sloika
bo jakos wczoraj nie udalo mi sie dostac "zywych". No i szynka zwykla, a nie
wedzona, Ale bylo pycha. Aha i sos pomidorowy a nie beszamel. :-))))))))
ha ha ha
Smacznego
Asia
|