Data: 2002-12-18 12:34:59
Temat: Odp: kiszenie burakow na barszcz - relacja
Od: "Zośka" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jola L-L <j...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:athlaj$hfb$...@n...tpi.pl...
> po sukcesie majonezu domowego w/g przepisu Marty Gessler ( bez dodawania
> oleju po kropelce), poszlam za ciosem i postanowilam zrealizowac jej drugi
> przepis na aromatyczny kwas buraczany - jako , ze wigilia tuz, tuz.
Bodzcem
> bylo kupienie chleba razowego na zakwasie- o ktory niezwykle trudno w
> dzisiejszych "drozdzowych" czasach. Dobra wiadomosc dla Gdanska. Chleb
taki
> mozna kupic u Szydlowskiego . Ja swoj kupilam na Grunwaldzkiej we
Wrzeszczu
> na skrzyzowaniu z Manhattanem (po przekatnej supersamu)w sklepie ( woz
> Dzrzymaly)Szydlowskiego
Niestety chleba na zakwasie nie ma w całym Elblągu. W jednym ze sklepów
starsza, przyzwoita kobiecina powiedziała, że nie potrzebnie się upieram
przy tym zakwasie, wystarczy chleb żytni, a nawet 2-3 kromki, co Ty na to?
Pozdrawiam świątecznie
Irmina
|