Data: 2000-04-05 07:57:21
Temat: Odp: miesko gotowane
Od: "Joanna" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziekuje za przepis, brzmi apetycznie i na pewno skorzystam.
Joanna
> Mieso wolowe, najlepiej takie troszke przerosniete tluszczem lub z zylkami
> wlozyc do zimnej, osolonej wody z kilkoma ziarnkami pieprzu i gotowac na
> wolnym ogniu. Po godzinie czy dwoch, zalezy jak stare mieso, dodac obrana
i
> pokrojona w skosne, grube plastry marchewke, pare obranych malych calych
> cebul...Gdy mieso juz prawie miekkie dodac obrane cale ziemniaki. Gdy
> ziemniaki miekkie, ale sie nie rozwalaja wyjac mieso, podzielic mieso na
> porcje, wylozyc na polmisek, dookola oblozyc marchewka, cebula,
ziemniakami
> posypanymi koperkiem lub zielona pietruszka.. Do tego sos chrzanowy... Z
> maki, masla i mleka zrobic sos beszamelowy, dodac do niego starty chrzan,
> moze byc ze sloiczka, zagotowac...Polac nim mieso na polmisku lub podac
> osobno.. Mozna tez podac osobno kiszone lub konserwowe ogorki... Proste bo
> nie trzeba pilnowac, ze sie cos tam przypali...
> F.
>
>
|