Data: 2003-02-26 07:15:51
Temat: Odp: prosię pieczone .. etc.
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik USER <t...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b3gkif$fra$...@n...onet.pl...
> Cze, Jeszcze raz podnosze temat.
> Mam pytania dotyczące pieczonego prosiecia i innych zwierząt w takiej
> postaci.
> 1. Chodzi mi o to jak przygotowac mieso i jaki optymalnie powinien
byc aby
> smazyc go nad ogniskiem?
> 2. Jak dlugo trzymac w przyprawach?
> 3. Czy wpierw nalezy upiec calosc w piekarkim piecu?
>
> Pozdrawiam
> Piotr
1. Należy sporządzić solankę z soli z saletrą i ew. piwem, oraz
przyprawami aromatycznymi. Najlepiej wprowadzać to do organizmu
zwierza jego... krwioobiegiem, tak jakbyś robił zastrzyki dożylne
powinno tego być sporo, poza tym moczyć w w/wsolance kilka dni.
Można bydlę (jeżeli jest w skórze np. prosiak) owędzić lekko, bo takie
blade zwłoki na rożnie robią fatalne wrażenie na płci pięknej.
Nie trzeba piec można wyparzyć alepowinno to być zrobione przez fachowca
(chodzi o to żeby do kości) w odpowiedniej temperaturze
Potem na rożen na 6 - 7 godzin do pełnego zrumienienia i chrupkiej (jak
chipsy) skórki. Wczasie pieczenia najlepiej spryskiwać piwem z
ogrodniczego spryskiwacza.
Wogóle do tego potrzeba dużo piwa m.in dla operatora ;-))
pozdr.Alex
Acha ! POD ŻADNYM POZOREM NIE NACINAĆ, NIE DZIURAWIĆ I NIE ODRYWAĆ
SKÓRKI !!!
|