Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tp
internet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Gosia_KIKI" <g...@N...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: wlasna wedlina do chleba
Date: Sun, 31 Aug 2003 12:19:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <bishtk$hil$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bish5b$8b2$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: pb72.skarzysko.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1062324980 18005 212.160.56.72 (31 Aug 2003 10:16:20
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 31 Aug 2003 10:16:20 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:171841
Ukryj nagłówki
Użytkownik Beazuku <b...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bish5b$8b2$...@a...dialog.net.pl...
> Witam.
> Nie przepadam za wedlinami, ktore sa dla mnie za slone.
> Lubie pewien schab (chyba gotowany-z przyprawami) kupowany w sklepie
> jednak chcialam zrobic wlasna wedline do chleba.
>
> Kupilam kawal schabu. teraz siedzi sobie w marynacie.
> Ostatnio robilam tez, pomijajac fakt, ze przedobrzylam z sola i ziolami
> to schab byl bardziej pieczony niz duszony czy gotowany.
> Dusialm w piekarniku, w zaroodpornym naczyniu. hmm.. moze za dlugo.
>
> Macie jakis przepis na kawal miecha duszony lub gototowany taki aby mogl
> potem sluzyc jako przekladka do chleba ?
>
> Pozdrawiam. Beazuku.
>
U mnie czesto robi sie takie miesko do chleba. Naciera sie mieso sola,
ziolami, czosnkiem i zostawia na noc. Nastepnego dnia wkladam w tzw rekaw
foliowy do pieczenia i do piekarnika. Z rekawem postepuje wg wskazowek na
opakowaniu. Zawsze mieso wychodzi przepyszne i soczyste. Przez ten rekaw
foliowy nie wysusza sie w piekarniku.
--
***Gosia_KIKI***
|