Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.nask.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Bozena Kmiecik <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: (P)Salatka z truskawek na ostro
Date: Mon, 27 May 2002 16:55:02 +0200
Organization: Agora S.A.
Lines: 35
Message-ID: <3...@s...pw.edu.pl>
References: <acqred$l44$1@news.onet.pl> <acr8iu$3r5$1@sunsite.icm.edu.pl>
Reply-To: b...@s...pw.edu.pl
NNTP-Posting-Host: w98-1998001536.stacje.agora.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: pl,en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:109969
Ukryj nagłówki
Wsrod prawie trzech tysiecy artykulow o truskawkach znalazlam cos takiego, mam
nadzieje, ze to jest to :o))) :
**********************
Salatka z truskawek na ostro
3/4 kg truskawek
1/3 szkl. cukru (6 dag)
3 kiwi
3 pomarancze
1,5 lyzki lagodnego winnego octu
1/ 2 lyzeczki imbiru
Truskawki myjemy, odsaczamy, odrywamy szypulki. Polowe truskawek kroimy w
cwiartki. Bardzo dokladnie obrane pomarancze (równiez z bialej skórki) kroimy w
plasterki, które dzielimy na cwiartki. Obrane kiwi kroimy w plasterki. Owoce
wkladamy do miski, dodajemy imbir i delikatnie mieszamy. Reszte truskawek
miksujemy z
cukrem i octem. Owoce przekladamy do pucharków, polewamy sosem, przykrywamy
szczelnie folia i wstawiamy na co najmniej godzine do lodówki.
Zrodlo:
MAGAZYN nr 20 dodatek do Gazety Wyborczej (GW) nr 116, wydanie waw Warszawa) z
dnia 1999/05/20, str. 57
[podpis] Zosia
**************************************
Zatruskawkowana :o))
Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|