Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "m." <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Panga
Date: Sat, 11 Jun 2005 09:42:57 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 21
Message-ID: <d8e4vn$36v$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dpb213.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1118476087 3295 83.24.135.213 (11 Jun 2005 07:48:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 11 Jun 2005 07:48:07 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241325
Ukryj nagłówki
Witajcie.
Mam w zamrażalniku pangę (bez bebechów, ale nie filety) - tak podobno nazywa
sie to rybiszcze (wiadomośc pochodzi od osoby odpowiedzialnej za zakupy do
domu). I chciałabym zrobić cos dobrego z rybki tej, tylko że....
Nie mam piekarnika - to po pierwsze. Finansowo w tym miesiącu to u mnie
ciężko - żadne drogie dodatki nie wchodzą w rachubę. Trudno dostępne też
nie - nie dam rady jeździc i poszukiwać. No i powinno to być w miarę proste
i mało pracochłonne - wczoraj wyszłam ze szpitala i nie dam rady
przygotowywać obiadu godzinę czy dłużej (no, chyba że podzielić można
przygotowanie na raty). Macie jakieś pomysły uwzględniające powyższe
ograniczenia? A swoją drogą, jak tylko będę trochę silniejsza to w końcu
zacznę jadać normalne obiady, bo szpitalne jedzenie -brrr, gotowanego mięsa
nie ruszę przynajmniej pół roku. A - nie musi być żadna dietetyczna czy
lekkostrawna, byle bez alkoholu - nawet białe winko odpada do podlania
rybki.
pozdrawiam, czekam na podpowiedź
m.
|