Data: 2003-06-16 20:59:43
Temat: Pianka z białek na kruchym cieście
Od: "Artur Wojtkowski / arturwu" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proszę Was o radę bo nie mogę sobie poradzić z pianą z bialek która notorycznie mi
siada i robi sie niczym podeszwa:) Wcześniej jakoś mi wychodziło ale teraz od kilku
pieczeń ciągle mi siada. Czy jest jakiś niezawodny i sprawdzony sposób?
Ja robie tak: białka mocno schlodzone ubijam elektrycznym robotem stopniowo dodajac
cukier, ubijam az trzyma sie mocno w garnuszku, po przechyleniu do góry dnem, później
wykładam na ciasto i posypuje kruszonka po czym wstawiam do gorącego piekarnika.
Co robie nie tak?
Sluchalem juz rad zeby wkładać do zimnego piekarnika ale to niestety tez nie pomoglo.
Probowałem juz lżej ubijać piane, poźniej mocniej i tez nic:(
Bardzo prosze o pomoc.
--
pozdrawiam
Artur Wojtkowski / arturwu
a...@w...pl
a...@m...pl
|