Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pizza wegetariańska.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pizza wegetariańska.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2017-09-24 15:32:21

Temat: Pizza wegetariańska.
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Odkąd jej skosztowałam w znanej kieleckej pizzerii "Pieprz i bazylia" -
wsiąkłam. Pizzeria mi ostatnio BARDZO podpadła, serwując spaloną na węgiel
i mało tego, jeszcze imputując ustami kelnera, że tak ma być. Tak więc noga
moja tam nie postanie i kolejny już raz piekę sama - i to o wiele lepszą.

Przepis prosty.

Pizza z gorgonzolą i ananasami. //żadnych pomidorów!

Potrzebne:
1) Wasze ulubione ciasto na pizzę
2) gorgonzola
3) ananas pokrojony na małe kawałeczki
4) KONIECZNIE oliwa czosnkowa własnej roboty (tj. powstała przez powolne
gotowanie z czosnkiem)

Ciasto rozciągnąć/rozwałkować na grubość maks. 4 mm, posmarować całe oliwą
czosnkową, poukładać plasterki gorgonzoli, gęsto porozrzucać na niej
kawałeczki ananasa.
Piec w 220 stopniach niecałe 20 minut - lub do zezłocenia brzegów ciasta i
"zabąbelkowania"sera.

Na talerzu obficie skrapiamy oliwą czosnkową. Pyszne!




--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

2. Data: 2017-09-24 15:56:22

Temat: Re: Pizza wegetariańska.
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

XL <i...@g...pl> wrote:
> Odkąd jej skosztowałam w znanej kieleckej pizzerii "Pieprz i bazylia" -
> wsiąkłam. Pizzeria mi ostatnio BARDZO podpadła, serwując spaloną na węgiel
> i mało tego, jeszcze imputując ustami kelnera, że tak ma być.

... oraz z plastrami nieroztopionej (jakim cudem przy spalonej pizzy taka
"sztuka" - wolę się nie domyślać...) mozarelli, która zdaje się miała
dorywczo udawać brakującą gorgonzolę.

> Tak więc noga
> moja tam nie postanie i kolejny już raz piekę sama - i to o wiele lepszą.

J.w.
--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Oszustwa hipermarketów.
Młody piernik
Masło - ile cię cenić trzeba?
Mięso puchnie
sliwki - biały osad

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki
Grzyby marynowane po ikselsku.

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X