« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-04 13:48:57
Temat: PlackiBardzo lubimy placki, do których dodaję sody oczyszczonej, żeby były
pulchne. Może kto mi powiedzieć, czy to nie jest szkodliwe dla drowia? Czy
podczas smażenia soda się nie ulatnia? Kiedyś straszono, że w stołówkach
studenckich dodawano sody do zupy, żeby nie kwaśniała i to miało być
szkodliwe? Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-04 13:51:50
Temat: Re: Placki
"elzet" <e...@w...pl> wrote in message
news:e8drp0$e1j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Bardzo lubimy placki, do których dodaję sody oczyszczonej, żeby były
> pulchne. Może kto mi powiedzieć, czy to nie jest szkodliwe dla drowia? Czy
> podczas smażenia soda się nie ulatnia? Kiedyś straszono, że w stołówkach
> studenckich dodawano sody do zupy, żeby nie kwaśniała i to miało być
> szkodliwe? Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?
Kwaśny węglan sodowy - rozkłada się przy wysokich temperaturach na dwutlenek
węgla - to on spulchnia i inne składniki, zależnie z czym jeszcze reaguje w
ciescie - nieszkodliwe, lub mało szkodliwe...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-07-05 10:40:32
Temat: Re: PlackiBardzo dziękuję.
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e8drqe$q80$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Kwaśny węglan sodowy - rozkłada się przy wysokich temperaturach na
> dwutlenek węgla - to on spulchnia i inne składniki, zależnie z czym
> jeszcze reaguje w ciescie - nieszkodliwe, lub mało szkodliwe...
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |